Skip to main content

Rejser til Nessebar Bulgarien

Syd for Sunny Beach ligger denne lille by/halvø Nessebar, som er en af Bulgariens ældste byer ved Sortehavet.

Børnerabatter på de enkelte hoteller fremgår under priser og afgange.
 

Blot 5 Km. fra Sunny Beach ligger den smukke halvø Nessebar, som tiltrækker masser af gæster om sommeren. Med sin beliggenhed, sine stejle, stenbelagte gader og sine gamle huse og generelle idyl, kan dette heller ikke undre nogen. Nessebar er kun forbundet med fastlandet via en smal dæmning. Det er videnskabeligt uklart hvorvidt halvøen er natur- eller menneskeskabt eller begge dele, men faktum er, at den tidligere dækkede et større areal end det nuværende. Derfor findes nogle af fortidens ruiner under vandet, hvilket naturligvis gør at Nessebar til et yndet mål for de dykkerinteresserede.
 

Nessebar - 9000 års historie


Halvøen anslås til at være 9000 år gammel og som de fleste andre steder i Bulgarien, var det også her, thrakerne, der først bosatte sig på dette sted. Igennem historien har Nessebar været meget igennem og da det øvrige Bulgarien i 1396 blev erobret af tyrkerne, holdt Nessebar igen stand indtil et godt stykke hen i år 1453. Dette skyldtes blandt andet halvøens strategisk favorable beliggenhed. Og da man så kom under tyrkisk overmagt, bevaredes en høj frihedsgrad, takket være grækernes gode handelsforbindelser til landene ved Middelhavet. Men den blev dog relativt ubetydelig og først i forbindelse med den nationale genfødsel sidst i det 18. århundrede og gennem hele det 19.århundrede blev Nessebar igen vakt til live og de klassiske toetagershuse i sten og træ blev opført. Disse er i dag på UNESCOs liste over særlig bevaringsværdige monumenter, hvor Bulgarien altså står opført med hele ni seværdigheder - mægtige Kina har ti!

 

Kirkerne i Nessebar


Kirkerne på Nessebar er også berømte. Fra 6. århundrede til 9.århundrede, mens man var under byzantinsk styre, gav Nessebar ofte eksil til aristokrater, som havde gjort sig upopulær hos kejseren. Som et statussymbol og for at genvinde den tabte ære, lod hver af disse aristokrater opføre en kirke. Dette førte til, at der på et tidspunkt var hele 40 kirker på halvøen, der dog dengang var noget større end de nuværende 800 x 500 m, da 1/3 af øen er under vand.

I dag er der blot syv velbevarede bygninger samt enkelte ruiner tilbage. Kirkerne er typisk græskorientalske, udsmykket med geometriske mønstre og keramiksten. Men der er også forskel i stilen alt efter hvornår de er bygget. Såvel før som efter starten af tyrkerperioden blev der bygget kirker på Nessebar.

Kun fastboende og logerende på et af Nessebars hoteller har lov at køre inde i de smalle, snoede gader. Alle andre er nødt til at parkere på en særligt indrettet plads, som man kommer til ved at dreje til venstre lige efter at have passeret dæmningen. Men halvøen er da heller ikke større end at man kan gå rundt på den, og bor man i Sunny Beach (ca. 5 km derfra) kan turen klares med en taxa eller med bus. Begge transportmidler stopper lige efter dæmningen.
 

Bulgarske specialiteter Nessebar


Som nævnt byder Nessebar på flere gode restauranter med mange fiske specialiteter, heraf kan nævnes Perla (modsat dæmningen, ved halvøens fjerneste ende) samt Kapitanska Shresta ved havnen.

Slutteligt skal det nævnes, at byen Nessebar faktisk har vokset sig langt større end halvøen af samme navn. Den nye bydel på fastlandet har ikke det store historisk kulturelle at byde på, men mulighederne for shopping er udmærkede. Stedet er noget billigere end Sunny Beach.

Fritekstsøgning

Kort

Hotel Sol Marina Palace

Hotel Sol Marina Palace - All Inclusive

Hotel Marina Palace kombinerer den romantiske atmosfære i det gamle kvarter med det attraktive natteliv i det berømte feriested Sunny Beach.

Hotel Sol Nessebar Bay & Mare

Hotel Sol Nessebar Bay & Mare - All Inclusive

Det imponerende Sol Nessebar Resort tilbyder et stort udvalg af faciliteter og luksuriøs indkvartering i Nessebar.

Hotel Sol Nessebar Palace

Hotel Sol Nessebar Palace - All Inclusive

Sol Nessebar Palace-hotellet i Nessebar er en del af et imponerende kompleks, Sol Nessebar Resort, med udsigt over den smukke strand, poolen og haven. Hotellet tilbyder luksuriøs indkvartering og et fantastisk udvalg af faciliteter på stedet.