Skip to main content

Værd at vide

Hvad er godt at vide inden rejsen går til Bulgarien? Nedenfor har vi samlet lidt praktiske informationer, som vi gerne vil anbefale dig at læse, inden du rejser på ferie.


1. Sygdom/Forsikring

Er skaden sket, kontaktes vores rejseledere på destinationen som vil være behjælpelig. Husk at det gule kort ikke længere gælder. Vi anbefaler, at der tegnes en rejseforsikring inden afrejse. Læse mere om det gule/ blå forsikringskort her:

http://www.eu-oplysningen.dk/spsv/off/alle/eusygesikringsbevis/
På de fleste klinikker tales engelsk eller tysk. Vores stab er også gerne til tjeneste.
 

2. Medicin på rejsen – indenfor EU/EØS

Der er indført nye EU-regler for håndbagage, som betyder, at den mængde væske, man må tage med i håndbagagen, er begrænset til 100 ml pr. beholder. Flasker, glas, tuber osv. skal lægges i enliters plastposer, der kan genlukkes. De nye regler gælder for alle flyafgange fra danske lufthavne – altså både indenrigs og udenrigs og til destinationer uden for EU.


Medicin, babymad og fødevarer, der indgår i diæter, er dog undtaget fra restriktionerne.

Du har lov til at medbringe lige så meget receptpligtig medicin i din håndbagage, som du skal bruge på din ferie. Husk dog at medbringe dit medicinpas til din livsvigtige medicin. Dette pas udstedet af din egen læge. Se i øvrigt på Borger DK

Receptfri medicin (f.eks. brillerens, hostesaft og næsedråber) må du som hovedregel kun medbringe i det omfang, du skal bruge under selve flyrejsen. Du kan dog medbringe receptfri medicin til hele din ferie, hvis du er i tvivl, om medicinen kan købes på rejsemålet, eller hvis den kun fås i større forpakninger.
 

3. Visum- Pas- Vaccinationer

Alle EU-borgere, samt alle borgere fra Færøerne, Grønland og Norge, rejser frit ind og ud af Bulgarien, hvis opholdet er under 90 dage. Der kræves kun et gyldigt pas. Dette gælder også børn. Passet skal være gyldigt 6. mdr. efter afrejse fra Bulgarien.
Husk at alle børn skal have deres egen pas. Det er den rejsendes ansvar at medtage et gyldigt rejsedokument/pas. Er du i tvivl, kontakt venligst den bulgarske ambassade.
https://www.danmarks-ambassade.com/dk/3268/Bulgarien-i-Kobenhavn

Oplysninger om pas, visa og vaccinationer gælder for danske statsborgere. Er du ikke dansk statsborger bør du af praktiske grunde søge oplysninger om de krav der stilles for dit lands borgere for indrejse i det pågældende land. Inden du bestiller, så forhør dig om hvor lang tid der vil gå med at få bragt disse formaliteter i orden. Du bør endvidere – ved bestillingen oplyse bureauet, hvis du ikke har dansk pas. Bureauet vil kunne vejlede dig behørigt. Undlader du en sådan oplysning til bureauet og viser det sig, at du bliver afvist ved grænsen på gennemrejse eller på de pågældende rejsemål, fordi du ikke har de fornødne visa m.v. , kan du ikke i den anledning gøre krav gældende mod bureauet, idet du selv er ansvarlig for at have gyldigt pas(der skal være gyldigt mere end 6 måneder efter hjemkomst- samt at alle har egen pas. dette gælder også for børn) samt at have fået visum og vaccinationer i nødvendig omfang.

Vaccinationer

Som rejsende anbefales det at have styr på sine vaccinationer inden afrejse. Vaccinationsanbefalinger kan være individuelle, da de afhænger rejsens længde, formål og hvor man skal opholde sig i landet. Det tilrådes, at man starter med sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, da nogle vaccinationer skal gives over flere omgange.
 

4. Møntfod samt veksling

Den bulgarske møntfod kaldes Leva, 1 Leva er 100 stotinki. 1 Leva er ca. 4 danske kroner. I dag kan man veksle hjemmefra. Det er tilladt at indføre 8.000 Leva. Overstiger beløbet, skal det deklareres til bulgarske toldvæsen ved ankomst.  Veksler man i Bulgarien, gøres  dette kun i banker eller i anviste vekselkontorer.
 

5. Strøm

Som hjemme, 220 volt.
 

6. Temperaturer

 Temperaturer i Bulgarien     
https://www.dmi.dk/lokation/show/BG/732770/Burgas/

 

7. Telefon

Det er dyrt at ringe fra Bulgarien  til Danmark, særdeles på mobiltelefon. Billigst er det, hvis man enten ringer fra postkontoret, eller køber et talekort og ringer fra en af de mange telefonbokse, hvor dette kort bruges.
 

8. Busser- Tog

Offentlige transportmidler er billige at benytte. Der er forbindelser til næsten alle byer langs kysten og rundt i landet. Der findes også private buslinier, men disse er dyrere  at benytte.
 

9. Billeje – kørekort

Kontakt venligst vores guider på destinationen.
 

10. Tidsforskel

Bulgarien er en time foran Danmark. Når klokken er 12.00 i Danmark er den 13.00 i Bulgarien.
 

11. Informationsmappe

På alle vores hoteller i Sunny Beach, Nessebar, Golden Sands, St.Konstantin forefindes vores informationsmapper med masser af praktiske oplysninger.
Guideservice på vores skidestinationer oplyses ved telefonisk henvendelse til kontoret.
 

12. Glemte sager

Efterlysning af glemte sager må ske omgående efter hjemkomsten. Til dækning af omkostninger ved efterlysningen kan opkræves et særligt gebyr dkr.100,- som betales uanset om den efterlyste genstand tilvejebringes eller ej.
 

13. Toldregler

Læs mere om toldregler her.

 

14. Ankomst og afrejse fra hotellet

Ved tidlige afgange fra Danmark, kan det forekomme, at værelserne ikke er klare ved ankomst til hotellet i Bulgarien. Derfor anbefaler vi, at badetøjet pakkes øverst i kufferten. Bagagen kan indtil indcheckning stilles i receptions området (overvåget) indtil værelset er klart. Ved sene afrejser, har du værelset helt frem til transferbussen kommer og henter gæster ved ca. 20 tiden.

Fritekstsøgning