Skip to main content

Med Balkan Holidays kan du rejse til Bulgariens Sortehavskyst, der er kendt for sine lange gyldne sandstrande, som i årevis har været et populært feriemål. Bulgarien er et dejligt land at tage på ferie i. Her er alt fra super lækre strande, som er børnevenlige og med en befolkning som er gæstfri, og solen skinner næsten altid. Prikken over i'et! Du bliver overrasket over det billige prisniveau i Bulgarien.

 

Bulgarien sol og strand


Sunny Beach i Bulgarien har meget at tilbyde sine gæster. Hyggelige restauranter, caféer , vandlande til alle vandrotter, små som store. Underholdning i verdensklasse på de forskellige varieteer eller fisketure og vandsport på Sortehavet. Og elsker du at dykke, se på eller finde små vrag, ja så er sortehavskysten også velegnet til dette.

Selv om medierne har formået at gøre Sunny Beach og Golden Sands til de unges festparadis, med store drinks og larm til langt ud på natten, så er disse områder ikke steder man behøver at opsøge, hvis ikke det er dét, man søger. Vi plejer at sige, at festerne finder man alle steder, når man rejser sydpå - også i Bulgarien.

 

Sortehavet


Sortehavet er et ca. 450.000 km² stort indhav mellem Europa og Lilleasien. Det er 1.154 km langt, 610 km på det bredeste sted, og op til 2.250 m dybt. Sortehavet er forbundet med Middelhavet via Bosporusstrædet, Marmarahavet og Dardanellerne, og med det Azovske Hav gennem Kerč’-strædet. Kilde: Wikipedia 

En række af Mellem- og Østeuropas største floder munder ud i Sortehavet, således Donau, Dnestr, Dnepr, Don. På grund af denne (ferskvands)tilstrømning er havet forholdsvis saltfattigt.

 

Lande der har kystlinje til Sortehavet:

  • Bulgarien (438 km) 
  • Georgien
  • Rumænien
  • Rusland
  • Tyrkiet
  • Ukraine

 

Bulgariens lange historie


Bulgarien ligger centralt i Østeuropa med grænser til Tyrkiet, Rumænien, Serbien, Makedonien og Grækenland på den historiske handelsvej mellem Orienten og Europa. Det har skabt et mangesidet og spændende land, hvor kulturer har mødtes i årtusinder med tydelige spor fra trakere, grækere, romere og ikke mindst osmannerne.

Bulgariens vilde natur


Frugtbare sletter, endeløse vinmarker, rosenmarker, snedækkede bjerge op til 3000 meter, vilde vandfald, en såkaldt forstenet skov og Donau, Europas næststørste flod. Det er blot en lille del af det, som det lille land mellem øst og vest har at byde på. Man kan få et lille indtryk af Bulgariens natur, ved at tage med på én af vores jeep safarier, der arrangeres af vores rejseleder på stedet.

 

Bulgariens bedste Spa og wellness


Mudderbade, varme kilder, klassiske kurbyer og toptrimmede Spa-centre. Bulgariens natur har været gavmild med naturligt forekommende velvære, og mange af de nuværende kurbade blev allerede grundlagt af romerne. I dag finder man Spa- og wellness-centre overalt i landet og et helsebringende ophold kan som regel kombineres med et besøg på stranden, en vandretur i bjergene eller som afslutning på en dag på pisterne.

 

Spændende skiløb i Bulgarien


I det sydvestlige hjørne af landet i køreafstand fra Sofia og Plovdiv ligger Bulgariens tre største og bedste skiområder: Bansko, Pamporovo, Borovets. Bansko er Bulgariens største skiområde med et nyt anlagt og meget flot liftsystem. Fælles for dem alle er, at pisterne er i alle sværhedsgrader og kan derfor efterkomme en hver mands ønske. 

 

Det Bulgarske køkken


Grundet Bulgariens beliggenhed, siger det jo sig selv, at det er et skattekammer for meget velsmagende frugt og grønt. Der er ikke noget, der er bedre end bulgarske tomater og agurker, saftige ferskener og blommer, friske veltilberedte fiske- og skaldyrsretter, og ja… alle de gode lækre kager. Bulgarsk yoghurt er i verdensklasse og bulgarsk honning siges at kunne kurere alt, og så smager den fantastisk godt. Der dyrkes meget vin i Bulgarien og kvaliteten og smagen er helt i top. Du kan se mere til det bulgarske køkken og de bulgarske vine her:

 

Fritekstsøgning